Cortenstalen Gietrand | A+Concepts

Wat zijn gietranden precies?

Wat zijn gietranden precies? We zullen kort en eenvoudig proberen uit te leggen wat gietranden precies zijn. Een gietrand is een ronde vorm die op een boom staat, waarvan de uiteinden aan elkaar vast zijn gemaakt. Deze gietranden dienen om water vast en voedingsstoffen vast te houden, die aan de boom worden toegediend op het moment dat er hier een gebrek aan is. Op deze manier blijft de boom ook met minder geschikte temperaturen en drogere tijden goed verzorgd en gaat de boom niet snel dood.
Door het gebruik van een eventuele strooisellaag zal de grond in de Gietrand vochtiger blijven, wat resulteert in een betere en snellere wortelgroei en er hoeft minder frequent water gegeven te worden. Ook zal de groei van onkruid worden tegen gegaan.

Bij nieuw aan te planten bomen is het altijd aan te raden om een gietrand te gebruiken!
Het plaatsen van gietranden is een effectieve en goedkope manier om jonge bomen te kunnen bewateren. De plaatsing van de gietrand is heel eenvoudig. De gietrand kan aan 1 kant opengemaakt worden en voorzichtig om de boom heen gevouwen worden. Daarna kan [maar hoeft niet per sé] een deel ingegraven (circa 10 cm) worden, de rest blijft bovengronds zichtbaar. Hierdoor blijft het water in het gebied rondom de stamvoet. Ook als de gietrand niet ingegraven wordt, staat hij stabiel uit zich zelf.

Wat zijn gietranden precies?

Gietranden heb je in verschillende soorten en maten en kunnen ook weer van veel verschillende soorten vormen gemaakt worden. Wij hebben Cortenstalen gietranden in verschillende diameters en 2 hoogtes. Cortenstaal heeft een bruin/oranje kleur die heel mooi in een natuurlijke omgeving past. Natuurlijk kan een Cortenstalen gietrand ook prima dienen als een unieke ronde plantenbak. Vul de gietrand met aarde en daarna b.v. met heideplantjes of ander laag spul voor een snelle en gemakkelijke plantenbak/borderbak.

Wat zijn gietranden precies?

Waarom kiezen voor cortenstalen gietranden?

√  Cortenstalen gietrand straalt warmte uit
  Gietranden in cortenstaal heeft een mooie uitstraling door de warme roestkleur
  Cortenstalen gietrand combineert sterkte met duurzaamheid
  Cortenstalen gietrand in cortenstaal hoeft niet behandeld te worden
  Cortenstalen gietrand is 100% recyclebaar
  Cortenstalen gietrand is uniek!