Wanneer kies je een borderrand en wanneer een borderbak?

Cortenstalen borderranden en borderbakken zijn zeer geschikt om een extra bijzondere uitstraling aan uw tuin te geven en zorgen ook voor meer groen in uw tuin. U kunt een mix maken van verschillende plantensoorten en zo heerlijke geuren en mooie kleuren aan uw tuin toevoegen. Verder geeft de roestbruine kleur van het cortenstaal een warme en natuurlijke uitstraling aan uw tuin en is dan ook echt van toegevoegde waarde. Omdat corten ieder jaar meer verkleurd en uiteindelijk dan ook steeds donkerder wordt, is het een bijna levend design element in uw tuin.

Een borderrand of borderbak van cortenstaal is momenteel heel erg in opkomst. Zo geeft u uw huis een mooie uitstraling en is uw tuin op een robuuste en functionele manier afgebakend. Maar wanneer kies je voor een borderrand en wanneer voor een borderbak? Het antwoord is vrij simpel:

Borderranden

Borderranden zijn precies op maat te maken doordat er verschillende lengtes en hoogtes borderrand zijn, hierdoor is het in elke tuin toe te passen. Door het handige montage-concept kan iedereen deze borders plaatsen zonder tussenkomst van tuinier of klusser. Borderranden worden in het algemeen gebruikt voor de grotere, langere en lagere borders, waaronder ook b.v. organisch gevormde borders, de lagere varianten borderrand zijn namelijk enigs golvend te verbuigen. Dit maakt dat een border van borderranden echt tot de ‘backbone’ van de tuin behoort.

Wanneer kies je een borderrand en wanneer een borderbak?  cortenstalen borderrand | A+Concepts  A + Concepts Cortenstalen borderranden

Borderbakken

Borderbakken nemen een meer robuustere plaats in de tuin in, m.a.w. ze maken meer een statement. Door te werken met meerdere bakken kan er een zeer strak maar toch natuurlijk tuinontwerp ontstaan. Borderbakken zijn eigenlijk nog gemakkelijker dan borderranden omdat ze al kant & klaar zijn. Ondanks dat we verschillende maten, soorten en vormen borderbakken hebben, kan het toch zijn dat je een afwijkend formaat nodig hebt, uiteraard zijn de borderbakken dan ook als maatwerk te bestellen.

Wanneer kies je een borderrand en wanneer een borderbak? - cortenstalen producten  Ovale plantenbak | A+Concepts  A + Concepts Corten plantenbak

Helemaal mooi is het natuurlijk als je een combinatie van Cortenstalen borderrand en borderbak gebruikt wordt. Ook zijn onze Corten schuttingdelen hier prima mee te combineren, zo krijg je nog meer eenheid in de tuin. Omdat Cortenstaal een warme natuurlijke kleur krijgt past dit materiaal in elke type tuin, van een landelijke tot een moderne tuin.

Waarom cortenstaal borders?

  • Cortenstaal straalt warmte uit
  • Borders in cortenstaal hebben een mooie uitstraling door de warme roestkleur
  • Corten borders combineert sterkte met duurzaamheid
  • Borders in cortenstaal hoeft niet behandeld te worden
  • Corten staal is 100% recyclebaar
  • Corten borders zijn uniek!