Cortenstalen stapstenen | A+Concepts

Waarom stapstenen in je tuin leggen?

Waarom stapstenen in je tuin leggen? Met paden is een tuin ook bij slecht weer begaanbaar, maar ze kunnen misschien wat storend of teveel zijn, vooral als je tuin klein is. Dan kun je b.v. ook voor stapstenen [ook wel staptegels] kiezen, stapstenen geven een ruimtelijk effect waardoor uw tuin na de aanleg een stuk langer lijkt. Je kunt ze in het gazon leggen, in een grindtuin maar ook in brede borders zijn ze praktisch zodat je tijdens het tuinieren geen vieze voeten zult krijgen. Daarnaast kun je met het creëren van de uitstraling van jouw tuin met stapstenen verschillende richtingen uit.

Uiterlijk van het looppad

Met een stevige ondergrond, zoals een gazon waar vaak over is gelopen, is er geen specie nodig om de stapstenen vast te zetten en gebruik je alleen zand om te egaliseren. Uiteraard bepaalt het soort stapstenen voor een groot deel de uitstraling. Ronde Cortenstalen stapstenen doen landelijk en speels aan. Kies je eerder voor een moderne opzet dan kun je ervoor kiezen om met vierkante of 6-hoekige Cortenstalen stapstenen te werken in combinatie met grind in een contrasterende kleur. Cortenstalen stapstenen zijn fraaie tuinelementen die naar een zitje of vogelvoederplankje leiden, maar zorg wel voor een praktische route. Een bochtige route snijd je al snel af…

Stapstenen leggen in grind of border

Een tuinpad met grond of grind tussen de tegels is niet alleen mooi maar heeft ook voordelen voor de Nederlandse tuinbezitter:

1. Goede drainage: In Nederland hebben we regelmatig te maken met een stevige of langdurige regenbui. Een tuinpad met alleen maar tuintegels heeft vaak moeite met het verwerken van al dat regenwater. Grond en grind zijn daarentegen een uitstekend natuurproduct als het gaat om drainage, dus geen last meer van natte voeten!

2. Het is goedkoop: Het is een relatief goedkope toepassing om je tuin aan te kleden en een ruimtelijk effect te geven.

3. Talloze combinaties mogelijk: Bij het kiezen voor grond, gras of split tussen de stapstenen heb je een ruime keuze in kleur, vorm en hardheid. Je kunt dus kiezen uit talloze combinaties en je tuin de mediterraanse of moderne sfeer geven die bij je past.

Waarom stapstenen in je tuin leggen? - cortenstalen producten

De voordelen van Cortenstalen stapstenen:

  • Cortenstalen stapstenen stralen warmte uit
  • Cortenstalen stapstenen combineren sterkte met duurzaamheid
  • Cortenstalen stapstenen hoeven niet behandeld te worden
  • Cortenstalen stapstenen zijn 100% recyclebaar
  • Cortenstalen stapstenen zijn uniek!