A + Concepts corten schutting blanco sfeer

Unieke tuinafscheiding? Wees creatief met cortenstaal!

Unieke tuinafscheiding? Wees creatief met cortenstaal! Corten een steeds populairder materiaal voor schuttingen aan het worden. Een schutting bepaald natuurlijk het beeld van uw tuin, de manieren om uw tuin te omheinen zijn bijna eindeloos. Een schutting staat garant voor privacy in uw tuin en is in veel verschillende varianten en soorten verkrijgbaar. Bij de aanschaf van een schutting zijn eigenschappen zoals kwaliteit en levensduur van het gebruikte materiaal van essentieel belang.

Naast houten schuttingen zijn er tegenwoordig meer oplossingen te bedenken voor een tuinafscheiding zoals o.a. natuurlijke schuttingen, schanskorven en schuttingen van cortenstaal. Maar ook een robuuste betonnen schutting of een solide combinatie van beton en hout.

Een tuinafscheiding van cortenstaal is veel meer dan een solide stalen wand die staat als een huis. Een cortenstaal scherm kan naar eigen inzicht uw terras of tuin een extra dimensie verlenen. Het unieke van cortenstaal t.o.v. normaal staal is dat het geen oppervlakte behandeling nodig heeft om corrosievast te worden. Er ontstaat weliswaar een laag roest maar onder de juiste omstandigheden roest het materiaal niet verder zoals bij gewoon onbeschermd staal. Dat laagje roest geeft de kleur aan het materiaal. Het begint met blank staal en afhankelijk van de luchtvochtigheid duurt het enkele weken tot jaren totdat zich rondom een egale roodbruine roestlaag heeft afgezet. Die oranje roestkleur is echter niet definitief. Objecten die jaren buiten staan verkleuren van oranje via roodbruin naar donkerbruin. Geen enkel schutting paneel zal op dezelfde manier verkleuren en dat maakt het een organisch en uniek object in uw tuin!

Unieke tuinafscheiding? Wees creatief met cortenstaal!

Naar wens kunnen de cortenstaal schuttingpanelen met uitgesneden motieven worden geleverd, om de tuinafscheiding nog persoonlijker te maken. Maar om het helemaal uniek te maken kan er ook heel goed gewerkt worden met een combinatie van cortenstaal en b.v. hout of steen. Op deze manier wordt de schutting een echte eyecatcher in uw tuin. Ook kunt u denken aan verschillende maten Corten platen, die met een ruimte ertussen geplaatst wordt. Zo ontstaat er een speelse en semi-transparante tuinafscheiding. Om het helemaal ‘af’ te maken kunt u ook nog cortenstalen borderranden en plantenbakken in uw tuinontwerp verwerken. Kortom, laat uw fantasie op de loop gaan en bedenk uw eigen unieke schutting gebruikmakend van cortenstaal! Maatwerk is bij A+Concepts altijd een mogelijkheid en wij denken graag met u mee.

Unieke tuinafscheiding? Unieke tuinafscheiding? Wees creatief met cortenstaal! Unieke tuinafscheiding? Wees creatief met cortenstaal! Unieke tuinafscheiding? Wees creatief met cortenstaal!

  • Een cortenstalen tuinafscheiding straalt warmte uit
  • Een tuinafscheiding in cortenstaal combineert sterkte met duurzaamheid
  • Een cortenstalen tuinafscheiding hoeft niet behandeld te worden
  • Een tuinafscheiding in cortenstaal is 100% recyclebaar
  • Een cortenstalen tuinafscheiding is uniek!