A + Concepts

Plantenbak mét of zonder bodem kiezen?

Plantenbak mét of zonder bodem in Cortenstaal? Zo’n 10 jaar geleden is Cortenstaal geïntroduceerd in tuinland en blijft ongekend populair als materiaal voor allerhande tuinelementen. En dat is niet zonder reden want Cortenstaal heeft een schitterende warme tint, is robuust, natuurlijk ogend en altijd herbruikbaar. Het mooie van Cortenstaal is dat het materiaal in zowel in landelijke als strakke, moderne tuinen past. De eenvoudige structuur van de roestige plantenbakken combineert prachtig met grassen en gekleurde planten.

Cortenstalen plantenbakken kun je natuurlijk ook zelf in je tuin hebben. A+Concepts verkoopt plantenbakken van Cortenstaal in verschillende afmetingen en uitvoeringen. De plantenbakken hebben een robuuste uitstraling en een mooie randafwerking. Onze plantenbakken zijn verkrijgbaar mét en zonder bodem. Wat zijn hier nu de voor- en nadelen van?

Plantenbak mét bodem? 

Deze [grotere] plantenbakken kun je helemaal vullen met aarde en zijn daarom geschikt voor bijvoorbeeld kleine bomen of struiken. De kleinere bakken met een bodem kunnen ook prima binnen worden gebruikt, mits ze op een geschikte ondergrond staan, Cortenstaal kan eventueel ietwat kleur aan de ondergrond afgeven. Nadeel van een bak met een bodem is dat je erg veel aarde nodig hebt om hem te vullen en hij daarna niet meer te verplaatsen is. En aangezien cortenstaal zomers erg heet kan worden is het aan te raden om een laag piepschuim langs de wanden te bevestigen, zodat de wortels tegen hitte [en ook vorst] beschermd worden.

Plantenbak zonder bodem? 

Plantenbakken zonder bodem hebben bijna allemaal kunststof inzetbakken. De voordelen hiervan zijn: je hoeft de bak niet helemaal met aarde te vullen en hij is daardoor gemakkelijk te verplaatsen. De inzetbakken kunnen er uit getild worden en de cortenstalen bak kan zo verplaatst worden.  Verder zijn de wortels beter tegen hitte en vorst beschermd. We hebben ook plantenbakken zonder bodem en zonder inzetbakken, dit zijn lage, grote bakken die gebruikt kunnen worden als borderbakken. Ze worden langs terras of gras geplaatst en helemaal gevuld met aarde, zo dienen ze als een snelle of makkelijke borderrand of keerwand.

Plantenbak mét of zonder bodem kiezen? Plantenbak mét of zonder bodem kiezen? Plantenbak mét of zonder bodem kiezen?

De opvallende bruine roestkleur van Cortenstaal ontstaat wanneer je het staal aan de buitenlucht blootstelt. Het materiaal gaat dan oxideren. De gevormde patinalaag beschermt het materiaal binnenin, waardoor het een zeer duurzaam en exclusief materiaal wordt. Van RVS is natuurlijk bekend dat ze niet verroesten en daardoor ook uitermate duurzaam zijn.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren