Ook een persoonlijke en unieke schutting?

De cortenstalen schutting is een goede keuze als je op zoek bent naar een onderhoudsvrije tuinafscheiding. Cortenstaal hoef je niet te onderhouden omdat de corosielaag het staal beschermd. Cortenstaal schuttingen zien er erg karakteristiek uit en met gelaserde afbeeldingen zijn het ook nog eens echte blikvangers!

Het grote voordeel is dat een cortenstaal schutting gelaserd kan worden en dat maakt het meteen heel persoonlijk en uniek. Wij hebben in ons assortiment diverse schuttingpanelen met b.v. een uitgesneden afbeelding van b.v. een boom, boomtak, buddha of met fraaie decoratieve patronen. De meeste mensen kiezen dan ook een afbeelding die past bij het karakter van hun tuin. Wij hebben standaard maten schuttingdelen van 65 en 140 cm breed en 192 cm hoog met bijpassende cortenstalen staanders, maar uiteraard is niet elke tuin standaard van formaat en ontwerp. Dus om de schutting [en je tuin] nog persoonlijker te maken is er ook altijd maatwerk mogelijk, qua formaat maar ook qua afbeelding. Voorwaarde is dan wel dat de gewenste afbeelding uitgesneden kan worden, dus zonder dat er elementen uit gaan vallen. Wij kunnen voor je beoordelen of de door jou gekozen afbeelding goed uitgesneden kan worden en vaak is het dan met het iets aanpassen van de afbeelding mogelijk.

Maar cortenstalen schuttingpanelen zijn ook prima te gebruiken om mee te spelen in je tuinontwerp. Gebruik ze als tuinkunst of plaats ze tussen stenen poeren of, ook heel erg mooi, gebruik onze smalle blanco schuttingdelen om en om tegen een witte muur, met b.v. plantenbakken met bamboe ertussen. Genoeg inspiratie dus!

Ook een persoonlijke en unieke schutting?Cortenstalen schutting | A+Concepts

Vijf voordelen van cortenstaal schuttingen:

  • De schutting straalt warmte uit door zijn kleur
  • Een cortenstaal schutting is relatief smal en gebruikt dus weinig ruimte
  • Cortenstaal is naast duurzaam ook nog eens erg sterk
  • De landelijke kleur van cortenstaal past zeer goed in alle soorten tuinen

Goed om te weten over cortenstaal:

  • Voor een lange levensduur moet cortenstaal op eenzelfde manier behandeld worden als hout dat buiten gebruikt wordt. Net als hout mag cortenstaal niet langdurig in contact staan met water en moet het afwisselend nat en droog kunnen worden.
  • Op het moment van plaatsen heeft cortenstaal meestal een metaalkleur. De roestkleur ontwikkelt zich pas nadat het metaal blootgesteld wordt aan weersomstandigheden. Meestal duurt het ongeveer een jaar voordat de beschermde roestlaag zich gevormd heeft. De duur van dit proces hangt af van de vochtigheid en temperatuur.
  • Na een regenbui kan cortenstaal roestwater afgeven, vooral in de eerste periode als de buitenste laag nog volop aan het oxideren is. Let dus op je terras de eerste maanden, ook kan het in het begin kleur afgeven op kleding.

cortenstalen screen | A+ConceptsA + Concepts corten schutting blanco sfeer