A + Concepts Cortenstalen Loungetafel bloem

Het verschil tussen vuurschaal, vuurtafel en vuurkorf?

Wat is het verschil tussen een vuurschaal, een vuurtafel en een vuurkorf? Er zijn tegenwoordig zoveel warmtebronnen voor in de tuin; vuurkorven, vuurschalen en vuurtafels. Maar kun jij ze nog uit elkaar houden? Zie je door de bomen het bos nog ? In dit blog leggen we alles duidelijk uit zodat je een gerichte keuze kunt maken.

 

Een vuurschaal; de authentieke wijze om een kampvuur te maken

A + Concepts vuurschaal catVuurschalen zijn er in diverse soorten en maten, variërend van cortenstaal tot gietijzer. De schaal staat meestal op een ring of pootjes. Het is een object die sfeer in de tuin brengt. De meeste vuurschalen zijn gemakkelijk verplaatsbaar en hebben een dichte bodem.

Met de vuurschaal maak je zelf “een kampvuur”. Het vuur wordt opgestookt met aanmaakhout of blokjes. Om het vuur aan te houden moet er regelmatig hout op het vuur worden gegooid. Het is de ouderwetse manier van het genieten van een haardvuur. Veel mensen vinden dit de leukste manier om een kampvuur te maken.

 

 


Een vuurtafel; de luxe manier van genieten in de tuin

Cook O'Burra loungeA + Concepts vuurschaal + houtopslagGeniet je liever op ontspannen wijze van de warme vlammen? Dan is de vuurtafel een zeer goede optie. Een vuurtafel geeft de tuin een luxere uitstraling! Met een vuurtafel kun je loungen en lekker van de warmte genieten onder het genot van een drankje.

Ook als het vuur uit is, is de vuurtafel functioneel. Het dient natuurlijk dan gewoon als tafel en/of als houtopslag. De Cook O’Burra loungetafel biedt daarnaast zelfs de mogelijkheid om erop te grillen en BBQ’en. Vuurtafels zijn er in verschillende formaten en soorten. En een vuurschaal van cortenstaal betekent dat het vrijwel onderhoudsvrij is!

 


De vuurkorf; een echte gangmaker

Het verschil tussen vuurschaal, vuurtafel en vuurkorf? - cortenstalen producten

Al jaren lang is de vuurkorf helemaal hot. Het is dé manier om op een makkelijke manier een kampvuur in de eigen tuin te hebben. Met de vuurkorf werden de mogelijkheden van het langer buiten zitten in de tuin ontdekt. De vuurkorf is een echte sfeermaker en geeft voldoende warmte om lekker lang te genieten van de lente-, zomer- en herfstavonden!

Net als de bij de vuurschaal moet je ook in een vuurkorf een “kampvuur bouwen” en regelmatig het vuur opstoken. Een vuurkorf zal zeker zorg dragen voor heerlijke, warme avonden in de tuin.

 

Er zijn dus volop keuzemogelijkheden om langer, gezellige avonden buiten in de tuin te beleven!

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren