Cook O'Burra lounge

De ‘woontuin’ is nu populairder dan ooit!

Vroeger was de tuin een deel van je huis waar je af en toe kwam om gras te maaien en om een keer te BBQ’en. Tegenwoordig is dat zeker niet meer het geval. De tuin is echt een verlengstuk van je huis geworden en er wordt steeds meer in gewoond en geleefd. Je merkt dat we zoveel mogelijk buiten willen zijn, liefst zelfs het hele jaar door! Dat de tuin echt een een ‘woontuin’ is geworden, zie je duidelijk terug in de tuininrichting:

• Er is een toename van het aantal terrasoverkappingen, maar ook het feit dat het tuinmeubilair tegenwoordig minstens hetzelfde comfort biedt als dat van je meubilair in je woonkamer.
• Tegenwoordig is simpel BBQ’en veel meer een outdoor cooking beleving geworden. Men heeft complete buitenkeukens onder de veranda of op het terras staan.
• Het veelvuldige gebruik van vuur (vuurtafels, vuurschalen, terrasheaters) om sfeer, warmte en gezelligheid te creëren.
• De toegenomen behoefte om de tuin, net als de woonkamer, te decoreren en aan te kleden.

Maak combinaties van functie én uitstraling bij het inrichten van je tuin

Je ziet het terug bij de keuzes die we maken bij het inrichten van de tuin. Vroeger werd er vooral rekening gehouden met functionaliteit. Er werd een [plastic] tuinset geplaatst van een dergelijke kwaliteit dat je er feitelijk maar een paar uur comfortabel op kon zitten. Maar je kon ze dan wel weer gemakkelijk opklappen en in de schuur zetten.

Vandaag de dag kiezen we voor een duurzamere inrichting met een veel luxere vormgeving. Een paar uur zitten is lekker lang loungen geworden, met een knapperend haardvuur erbij om nóg langer te kunnen genieten. En dan moet het er ook nog eens heel mooi en gezellig uitzien. Genieten van je tuin is zo echt een beleving geworden.

De 'woontuin' is populairder dan ooitDe 'woontuin' is populairder dan ooitDe 'woontuin' is populairder dan ooit

Wat is een geschikte tuinhaard voor jouw tuin?

Een brandende terrashaard biedt natuurlijk een sfeervol plaatje, maar ook als de haard niet brandt wil je overdag een mooi object in de tuin hebben staan dat gezien mag worden. Er is altijd wel een model dat in je tuin past en in combinatie met b.v. houtopslagen is het ook nog eens een heel praktisch ding. Kies bijvoorbeeld eens voor een cortenstalen tuinhaard waarbij de haard op tafelhoogte zit, dan is het ook heerlijk knus aan je tuintafel. Of kies desgewenst een haard op lounge-hoogte voor bij de loungeset. Tegenwoordig zijn er ook loungetafels met een geïntegreerde vuurschaal of zelfs met een BBQ, dus eerst lekker eten en daarna heerlijk lang loungen.

Jouw ‘tuinkamer’ aankleden met tuindecoratie

Ook vinden we het vandaag de dag leuk, om net als ons huis binnen, ook onze tuin te decoreren. Dit versterkt immers het echte ‘tuinkamer-gevoel’. Dit kun je al realiseren door maar een paar details toe te voegen. Een lelijke schuurmuur of een te lange schutting wordt al snel minder saai door er een stuk tuinkunst aan te hangen. Zeer populair op dit moment is het gebruik van Cortenstaal in de tuin. Let wel op dat cortenstaal de eerst maanden wat roestwater kan afgeven. Hang dus pas iets aan een muur als het al redelijk geroest is, want daarna geeft het object geen kleur meer af. De roestkleur kan wel nog jarenlang, onder invloed van weer en wind, veranderen tot het uiteindelijk een diepbruine kleur heeft. Daardoor is een tuindecoratie van cortenstaal een levend en steeds veranderend kunstwerk in je tuin waar je nog jarenlang van kunt genieten.