Cortenstalen keerwanden | A+Concepts

Corten keerwanden; een sfeervolle oplossing in uw tuin

Corten keerwanden zijn perfecte elementen om mee aan de slag te gaan in uw tuin. Wanneer de grond van uw tuin op een helling ligt, bieden keerwanden een uitweg. Met behulp van keerwanden kunnen hoogteverschillen perfect worden opgevangen. Door gebruik te maken van Corten keerwanden kunt u het oppervlakte van uw tuin of oprit visueel vergroten en daardoor optimaal benutten.

Corten keerwanden maken sfeervolle borders

U kunt Corten keerwanden ook prima gebruiken als u van plan bent om uw tuin te egaliseren, als u alles op gelijke hoogte wilt of juist om spannende hoogteverschillen aan te brengen door bijvoorbeeld meerdere lagen in uw tuin te creëren. Dit zorgt namelijk voor een speels effect. Deze keerwanden geven u de mogelijkheid om een tuin te creëren die inspeelt op deze niveauverschillen. Hierdoor ontstaan er verschillende lagen, die ieders op een eigen manier kunnen worden ingevuld. De milieuvriendelijke en duurzame kant-en-klare Cortenstalen keerwanden zorgen ervoor dat het alle weersomstandigheden kan doorstaan en een lange levensduur heeft.

Corten keerwanden  Corten keerwandenCorten keerwanden

Corten keerwanden: Ontdek de multifunctionele inzetbaarheid

Wat zijn keerwanden eigenlijk? 

Keerwanden zijn Cortenstalen elementen in een L vorm en zijn praktisch onbuigbaar en daardoor ideaal als grondkerend element. Doordat het redelijk zwaar van gewicht is en een brede voet heeft, zorgt dat voor een stabiele basis bij het ophogen of ingraven van hoogtes. De Cortenstalen elementen worden naast elkaar geplaatst waardoor er een soort muur ontstaat die de achterliggende grond tegenhoudt. 

Cortenstaal is bestand tegen de meest zware weersomstandigheden zoals sneeuw, ijs en regen maar kan ook extreme hitte verdragen. Daarom zal het nauwelijks uw keerwand aantasten, heeft het een lange levensduur en heeft het bovendien amper onderhoud nodig. Dit maakt het materiaal geliefd bij vele gebruikers. 

Het materiaal dat gebruikt wordt is zo mooi dat het oneindig veel mogelijkheden biedt, u creëert er de mooiste dingen mee in uw tuin. Een mooie Cortenstalen keerwand kan bijvoorbeeld ervoor zorgen dat uw tuin een heel eigen karakter krijgt.