Cortenstaal borderbak | A+Concepts

Borderbak als verhoogde border gebruiken!

Met niveauverschillen wordt een tuin spannend en maak je optimaal gebruik van de hoogte van de buitenruimte. Omdat de planten vrij hoog staan kom je oog in oog te staan met de planten en heen en weer vliegende insecten. Leuk om je terras te omringen met verhoogde plantenborders! Met borderbakken kun je ook makkelijker bij de planten en hoef je niet ver te bukken om je planten te verzorgen of onkruid te plukken. Wat je in de borderbakken plant hangt af van de look & feel van je tuin. Maar eigenlijk is alles mogelijk. Van een gekleurde border met zomerbloeiers tot een meer natuurlijke samenstelling van planten als grassen en prairieplanten. Ideeën voor beplanten en andere handige tips zijn makkelijk online te vinden.

Voordelen van verhoogde borders

Een verhoogd plantenbed past in elke tuin, patio of balkon en op elke ondergrond. Het is immers niet nodig om een verhoogde border op tuingrond te plaatsen. Ook maakt een verhoogde border het tuinieren aangenamer en makkelijker. Je hoeft niet meer zo diep te pukken om de planten te verzorgen en onkruid te wieden. De borderbakken zijn zo tussen de 25 en 30 cm hoog. Om kosten te besparen leg je op de bodem een laagje puin en vul je de rest aan met goede tuingrond. Een tuin die hoger ligt dan de bestrating is ook super handig als je een hond hebt of kleine kinderen. De planten staan nu op veilige hoogte en kunnen ongestoord groeien!

Borderbak als verhoogde border gebruiken! - cortenstalen producten

Makkelijk en snel

Natuurlijk kun je verhoogde borders zelf maken d.m.v. een gemetselde muur. Maar je maakt het gemakkelijk en snel met kant en klare borderbakken. Ze zijn er in verschillende maten en ze zijn gemaakt van Cortenstaal. Dit materiaal geeft een natuurlijk effect in de tuin en verkleurd in de loop van de tijd van oranje naar een mooi donkerbruin. Geen borderbak zal op dezelfde manier verkleuren en wordt daardoor een mooi levend object in je tuin. Natuurlijk is maatwerk altijd mogelijk als de standaard maten niet goed uitkomen in je tuin. Eventueel kun je dan ook gebruik maken van de cortenstalen keerwanden.