Cook O'Burra Buitenkeuken | A+Concepts

7 tips om je tuin winterklaar te maken!

November is een mooie tijd om de tuin winterklaar te maken: bladeren zijn dan al verdroogd en bruin geworden, maar als het goed is vriest het nog niet. En met deze 7 handige tips ben je ook nog eens zó klaar:

1. Snoeien is heel belangrijk in het winterklaar maken van je tuin. Struiken en klimplanten zoals druif, kiwi, blauwe regen en klimop mogen flink gesnoeid worden, zodat ze in het voorjaar weer kunnen bloeien en uitlopen. Ook kun je deze struiken beschermen door er gaas voor te spannen en daartussen b.v. stro te doen.

2. Veeg de bladeren van het gras en maai het grasveld tot zo’n 4 cm boven de grond. Hierdoor is de bodem goed beschermd tegen uitdrogen.

3. Zet planten, die niet tegen de vorst kunnen, binnen neer. Planten in cortenstalen plantenbakken zijn over het algemeen te zwaar om te kunnen verplaatsen, kun je tegen vorst beschermen door bijvoorbeeld wat jute om de plant heen te binden en daartussen wat stro te doen.

Cook O'Burra Buitenkeuken | A+Concepts  7 tips om je tuin winterklaar te maken! - cortenstalen producten

4. Dek je tuinmeubilair af met afdekzeil of bijpassende beschermhoezen, zodat het meubilair niet gaat verweren of verrotten. Cortenstaal tuinmeubilair zoals bv een tuinhaard hoef je tijdens de winter niet af te dekken en deze zal alleen maar mooier worden onder invloed van de verschillende seizoenen. Voordeel is dat je je tuinhaard ook in de winter lekker kunt blijven gebruiken.

5. Heb je een vijver? Haal dode en rottende planten eruit. Als het vriest maak je een wak in de vijver, zodat de vissen of andere vijverbewoners kunnen blijven ‘ademen’.

6. Leeg je vogelbadje. Als het water ijskoud is dan kunnen de vogelveren namelijk bevriezen. Maak eventuele vogelhuisjes schoon voor eventuele nieuwe bewoners in het voorjaar.

7. En als allerlaatste en zeker niet onbelangrijk: de buitenkraan aftappen. Giet ook de tuinslang leeg en vergeet niet om zinken plantenbakken en je gieter te legen.